Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2013. 16:01 >> 22:49
2

OČEKIVANJA ORGANIZATORA

Na Prajdu više stotina učesnika

Iz nevladine organizacije Kvir Montenegro, kažu da na Paradi ponosa očekuju više stotina učesnika, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. Predsjednik Upravnog odbora organizacije Kvir Montenegro Danijel Kalezić kaže za RTCG da je sve spremno za održavanje Parade ponosa.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da su predstavnici MUP-a spremni da obezbijede javni red i mir na Paradi ponosa, zakazanoj za nedjelju 20. oktobar. Konjević je kazao da je na Vladi saopštio da je to jedan od najrizičnijih javnih skupova koji se održavao u Crnoj Gori.

Ministar je, nakon sjednice Vlade, saopštio da će Paradu ponosa obezbjeđivati oko 2.000 policajaca.

Konjević je pozvao sve roditelje da djecu toga dana čuvaju u nekim drugim krajevima Podgorice, a ne u onim gdje će se održavati skup, zbog mjera bezbjednosti koje će biti vrlo rigorozne i oštre kako ne bi bila ugrožena bezbjednost učesnika skupa i ostalih građana.

On je apelovao na javnost da u nedjelju uvaži različitosti i da se te različitosti poštuju.

 

Ivana Šebek, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније