Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2020. 12:54   >>  12:53 3

VUKOVIĆ SA DIVANOVIĆEM

Podgorica će pomoći razvoju Budve

Glavni grad Podgorica će dati svoj puni doprinos daljem razvoju prijestonice crnogorskog turizma, posebno uvažavajući njen značaj za privredu i ukupan imidž naše zemlje, istakao je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković na sastanku sa novoimenovanim predsejdnikom Opštine Budva Nikolom Divanovićem.

Vuković je, kako kaže, uvjeren da ovoj primorskoj opštini predstoji faza intenzivnog razvoja.

Predsjednik Opštine Budva i gradonačelnik Podgorice razgovarali su o kapitalnim projektima dva grada, o suočavanju lokalnih samouprava sa negativnim posljedicama finansijske krize izazvanih epidemijom koronavirusa, kao i donošenjem niza ekonomskih mjera koje se nude privrednicima u cilju ublažavanja ovih posljedica.

“Ovo je bila i dobra prilika da se predsjedniku Opštine Budva predstavi novoformirani Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada, kao i benifiti postojanja ovog stručnog tijela kao primjera dobre prakse saradnje između lokalnih privrednika i gradskih vlasti”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Podgorice i Budve važna iz više aspekata, budući da se radi o dvije finansijski najpotentnije lokalne uprave, te da u prethodnom periodu ta saradnja nije bila na zadovoljavajućem nivou.

“Na sastanku je naglašeno i da će se Glavni grad u potpunosti staviti na raspolaganje Opštini Budva i njenim lokalnim organima kada je u pitanju logistička podrška i organizacija turističke sezone, pogotovo imajući u vidu specifične okolnosti i izazove sa kojima se ovog ljeta suočava turizam, ne samo u našoj državi, nego i svuda u svijetu”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније