Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2013. 14:07 >> 14:12
3

RAIČEVIĆ POZIVA

Premijer da se izjasni o Amfilohiju

Izjavom o LGBT zajednici mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović pozvao je istomišljenike da izađu i da se suprotstave održavanju Povorke ponosa, ocijenila je direktorka Sigurne ženske kuće, Ljiljana Raičević, navodeći da zbog takvih obraćanja treba da se oglasi i premijer Milo Đukanović.

Amfilohije je saopštio u srijedu da organizatori Povorke ponosa još jednom treba da razmisle i, kako je kazao, paradama bestidnosti ne stvaraju nevolju i sebi i drugima.

"To je Amfilohijev rečnik, koji odavno ponavlja. On koristi svoju moć i uticaj i posljednjim obraćanjem on je pozvao njegove istomišljenike da izađu i da se suprostave", rekla je Raičević agenciji MINA.

Raičević, koja je i član organizacionog Odbora Povorke, smatra da je Amfilohije veoma uticajan u Crnoj Gori.

"Crna Gora je podijeljena država i crkva se previše miješa u državne poslove i u neke stvari koje direktno mogu da izazovu nemire. Tim pismom on je pozvao na suprostavljanje i vrstu bunta koji može da eskalira i izazove neke veće posljedice", upozorila je Raičević.

Ona smatra da Amfilohiju vlast to može da zabrani, "jer je on sa vlastima dobar".

"Imate jednu priču vlasti koja je deklarativno za sve vrste ravnopravosti i izjavu Đukanovića u Ujedinjenim nacijama, gdje podržava borbu protiv svih oblika nasilja i zalaže se za ljudska prava ali on praktično ništa ne radi", kazala je ona.

Raičević smatra da je trebao lično premijer da se oglasi povodom posljednje izjave Amfilohija "jer je ona itekako u velikoj mjeri bezbjednosno pitanje".

"Povorka ne može da se organizuje bez podrške policije, koja će možda u zadnjem času reći da su bezbjednosni rizici takvi da ne dozvoljavaju održavanje. Ili ako bude, ono što sam čula, da može biti zatvorenog tipa Povorka, to ničem ne služi i ništa ne valja", rekla je ona.

Raičević je kazala da se mora izaći na ulice, kako bi se iskazalo nezadovoljstvo i pozvala na poštovanje ljudi koji brane svoja prava.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније