Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2013. 13:04   >>  13:04

POSVEĆENI RJEŠAVANJU

Ulama: Trgovina ljudima veliki problem

Trgovina ljudima je veliki problem, a istraživanja pokazuju da će možda do 2025. biti prva među oblicima organizovanog kriminala, a slijediće droga i oružje, kazao je za Antenu M šef Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama.

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima biće obilježen sjutra. Ulama je ocijenio da je Crna Gora napredovala kada je u pitanju borba protiv trgovine ljudima.

“Zaokružili smo taj dio institucionalno i normativno. Ove godine smo i pohvaljeni kada je u pitanju izvještaj Stejt departmenta o podizanju svijesti kod javnosti, obratili smo pažnju na mladu populaciju, na edukaciju djece i od naredne školske godine predavaće se o trgovini ljudima kroz predmet Građansko obrazovanje. Tako da Crna Gora i dalje ostaje posvećena rješavanju ovog problema i možemo reći da je to ostalo na nivou pojedinačnih slučajeva”, rekao je on za Radio Antena M.

Sjutra će, najavljuje Ulama, biti revidiran Sporazum o međusobnoj saradnji koji su 2007. potpisali predstavnici države i civilnog sektora.

Ovogodišnji Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se pod sloganom “Pozvoni za slobodu”, a biće obilježen i u Crnoj Gori.

Volonteri Crvenog krsta će građanima na ulicama i u sredstvima javnog prevoza dijeliti flajere i kartice koji sadrže ključne poruke vezane za mjere opreza, kojima se preventivno djeluje na trgovinu ljudima.

Za potrebe kampanje je kreiran i kratak film, koji će u petak biti prikazan u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, u Podgorici, kao i još nekim crnogorskim opštinama. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније