Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

15. 07. 2020. 15:20 >> 15:17

SJUTRA FINALE BALKATHONA

Nagrade za najbolja digitalna rješenja sa ZB

Najbolja digitalna rješenja sa Zapadnog Balkana biće nagrađena na završnoj sesiji prvog regionalnog online takmičenja, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju iz Sarajeva. Prvi regionalni Balkathon se završava sjutra, 16. jula 2020. godine kada će na završnoj sesiji, koja će biti održana putem interneta, biti odabrana tri najbolja inovativna digitalna rješenja od ukupno 88 prijava pristiglih sa Zapadnog Balkana.

Tri pobjednika prvog Balkathona u kategorijama pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta biće odabrana i nagrađena na završnoj ceremoniji koja će biti održana putem interneta u organizaciji Savjeta za regionalnu saradnju, a uz podršku Evropske unije. ž

Devet finalista, po tri iz svake kategorije, odnosno pametnog turizma, platforme za digitalno učenje i rješenja za plaćanje putem interneta, predstaviće svoje radove stručnim žirijima. Najbolje rješenje iz svake kategorije biće nagrađeno sa 10.000 eura, za razradu svojih ideja i za praktičnu primjenu.

Završnu ceremoniju će otvoriti generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i šef Odjeljenja za regionalnu saradnju za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kolin Wolf.

Takmičarski dio sesije će obuhvatiti predstavljanje članova žirija, kao i izlaganja finalista iz svake kategorije, nakon čega slijedi glasanje za najbolja inovativna rješenja.

Nagrade će učesnicima dodijeliti generalna sekretarka Bregu i direktorica za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Henoveva Ruiz Calavera.

Cijela završna ceremonija prenosiće se uživo na You Tube kanalu i Facebook stranici Savjeta za regionalnu saradnju od 15:00 do 17:45 časova (CET).

Odabir finalista od ukupno 88 pristiglih prijava će, takođe, biti održan sutra, 16. jula 2020. ujutro, od 08:00 do 12:00 časova, a Savjet za regionalnu saradnju će na svojim kanalima na društvenim mrežama, odnosno na Instagramu, Facebooku i Twitteru objavljivati najnovije informacije u procesu odabira finalista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније