Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 07. 2020. 10:53   >>  12:38 3

AŠANIN

U bolnici 23 kovid pacijenta, 3 životno ugrožena

Na bolničkom liječenju u Opštoj bolnici Nikšić trenutno se nalazi 26 pacijenata, od toga su 23 kovid pozitivna, a za troje se čekaju rezultati testa, kazao je direktor Ilija Ašanin. On je istakao da su tri pacijenta životno ugrožena, dok su ostali stabilno. Dodao je da među zaposlenima niko nije zaražen, niti u samoizolaciji.

“Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 25 pacijenata, od toga su 22 kovid pozitivna, a za troje čekamo rezultate testa. Imaju kliničku sliku osoba koje su pozitivne na virus korona. Na Psihijatrijskoj klinici je još jedan pacijent zaražen koronavirusom i on je stabilno. Svi su primljeni sa teškom kliničkom slikom, trenutno su tri pacijenta životno ugrožena, a ostali su stabilnih životnih parametara”, kazao je Ašanin.

Kako je objasnio, 12 pacijenata je iz Pljevalja, osam iz Nikšića i po jedan iz Podgorice i sa Žabljaka.

“Već imamo šest pacijenata koji se nakon urađenih kontrolnih pregleda, CT snimanja i laboratorijske dijagnostike, osjećaju dobro. Imamo regresiju upalnih promjena. Očekujemo da u narednim danima napravimo prvo testiranje i nadam se da će dio njih već u toku sljedeće sedmice napustiti Opštu bolnicu Nikšić kao izliječeni pacijenti”, dodao je on.  

Nijedan pacijent koji je na liječenju, prema njegovim riječima, nije imao ranije kovid.

Kazao je da nema problema kada je riječ o medicinskom osoblju.

“Nemamo ni jednog zasposlenog Opšte bolnice Nikšić koji je Kovid pozitivan, što ukazuje da se sve mjere poštuju. To govori o visokom stepenu profesionalizma i organizovanosti nikšićke bolnice”, kazao je Ašanin.

On je dodao da rade dva tima ljekara i zdravstvenih radnika s ozirom na to da je ovog puta više pacijenata na liječenju.

“I dalje smo ostali Opšta bolnica, odnosno Odjeljenje za psihijatriju, namijenjeno za sve kovid pozitivne psihijatrijske pacijente. Jednog takvog pacijenta već imamo sa primorja. On je stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjeća”, kazao je Ašanin i dodao da ne očekuju komplikacije.

Kazao je da je bolnica planirana za 80 kreveta za kovid pozitivne pacijente.

“Što se tiče prostora, opreme, kadra nemamo problema. Niko nije na bolovanju, svi su na radnim mjestima i niko nije pokazao nerazumijevanje za ovu situaciju”, dodao je on.

Od medicinskog osoblja niko nije u samoizolaciji, zaključio je Ašanin.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније