Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 07. 2020. 11:22 >> 11:23
11

VUČUROVIĆ PORUČIO

"Stati na crtu okupatoru i pobijediti ga"

Poslanik DF-a i član predsjedništva NSD Jovan Vučurović povodom Dana držvnosti poručio je da je obaveza naroda da pobijedi DPS i “nacističku ideologiju Sekule Drljevića”.

 

“Kao što je pred narodom Crne Gore, koji je bio različitih političkih i ideoloških opredjeljenja, jula 1941. stajala odgovornost pred precima i istorijom, tako je i pred našom generacijom ista obaveza da stanemo na crtu okupatoru i da ga pobijedimo”, naveo je Vučurović u saopštenju.

On navodi da je danas ulog najveći - sloboda.

“Niko nema pravo da izostane iz ove borbe, reflektori istorije su upereni u našu generaciju isto kao na one koji su ustali protiv Turaka, Austrougarske, Njemačke, NDH”, navodi se u saopštenju.

Vučurović tvrdi da je zbog politike DPS-a, Crna Gora prvi put u istoriji u lošim odnosima sa svojim istorijskim saveznicima, “sa onima sa kojima je kroz vjekove dijelila dobro i zlo”.

“Moramo Crnoj Gori vratiti sve ono što je pokušao da joj otme Montenegro. Da odbranimo svetinje, njenu duhovnu, kulturnu i nacionalnu vertikalu i da krenemo u njenu moralnu i ekonomsku obnovu. Naša istorija ne počinje od 12. jula 1941. niti od 21. maja 2006, ona je nemanjićka i petrovićka, ona je i Kosovo i Košare, i Grahovac i Mojkovac. Moramo rastjerati montenegrinsku maglu, da bi se probudila Crna Gora”, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније