Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 07. 2020. 21:03 >> 21:06

DRUGI UPISNI ROK

Još 20 slobodnih mjesta na FDU

Na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore ostala su tri slobodna mjesta na studijskom programu Gluma, sedam na studijskom programu Film i mediji i 10 mjesta na studijskom programu Drama i pozorište, saopštila je prodekan za nastavu ovog fakulteta Jovana Bojović i navela da i u drugom upisnom roku očekuju zainteresovanost kandidata.

"Tradicionalno, najveće intresovanje je za studijski program Gluma, imajući u vidu da smo imali znatno veći broj kandidata od broja propisanog licencom", kazala je ona.

Rangiranje je realizovano u skladu sa uslovima Konkursa za upis.

"Boduje se prosječna ocjena I, II, III, IV razreda srednje škole, eksterna matura, kao i ocjena u trećem i četvrtom razredu srednje škole iz predmeta koji su od značaja za upis na FDU (maternji jezik i istorija umjetnosti), kao i ocjene koje kandidati dobiju na prijemnom ispitu", kazala je Bojović.

Prodekanka pojašnjava da novonastala situacija izazvana virusom COVID19 nije spriječila i obeshrabrila kandidate da budu dobro pripremljeni za zadatke koji su predviđeni prijemnim ispitom.

"Zbog nedostajućeg prostora, a kako bi se ispoštovale mjere propisane od Nacionalnog koordinacionog tijela prijemni ispit na studijskom programu Gluma, održan u je Kraljevskom pozorištu Zetski dom, dok se na preostala dva studijska programa prijemni održao u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti", kazala je Bojović.

Kandidatima koji nijesu prošli prijemni ispit savjetuje da čitaju obaveznu literaturu, jer je to neophodan uslov da bi se položio prijemni ispit, kao i da sa manje treme, a više hrabrosti pristupe razgovoru sa komisijom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније