Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

12. 07. 2020. 13:25   >>  13:24 3

ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI

Carević: 13. jul dan slobodarske Crne Gore

Bivši predsjednik Opštine Budve, Marko Carević, čestitao građanima Crne Gore 13. jul, Dan državnosti.

"13. jul je bio i ostao dan slobodarske Crne Gore: kako onda kada je međunarodno priznata 1878. godine i među privim zemljama ušla u porodicu slobodnih naroda, tako i onog dana kada je otpočeo opštenarodni ustanak 1941. godine, datum kojim Crna Gora ispisuje najljepše stranice svoje istorije i antifašizam ugrađuje u svoje temelje", piše u čestitki Carevića.

On je istakao da nas Trinaesti jul podsjeća da je sloboda naša dužnost i da ona ne postoji bez poštovanja prava svih naroda i građana u Crnoj Gori, "pravnoj, a ne silničkoj državi, državi pravde i jednakosti, a ne državi nepravde i nezasluženih privilegija".

"Svjetlost ovog važnog istorijskog datuma, hrabrost i slobodoljublje naših predaka nas podsjećaju i opominju da su sloboda, jednakost i pravda principi na kojima država i društvo moraju da počivaju i na kojima moramo istrajavati, bez obzira na sve prepreke i iskušenja. Srećan dan državnosti! Za slobodnu Crnu Goru", naveo je Carević.

Carević je smijenjen s funkcije predsjednika Opštine 11. juna odlukom nove većine u lokalnom parlamentu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније