Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 21:38   >>  21:35

SUDSKI SAVJET

Sjutra konsultativno saslušanje kandidata

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu sjutra će održati konsultativno saslušanje kandidata prijavljenih na javni poziv za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Listu kandidata utvrdio je Odbor na sjednici koja je održana početkom marta.

Za te funkcije prijavili su se Gavrilo Čabarkapa, Ibrahim Husejnović, Jadranka Joksimović, Ljubica Kovačević i Ljubinka Popović Kustudić.

Kandidat treba da ima 15 godina radnog iskustva na pravnim poslovima, da uživa lični i profesionalni ugled i da nije osuđivan za krivična djela koja čine sudije nedostojnim za obavljanje sudijske funkcije.

Članovi Sudskog savjeta koji su ugledni pravnici nijesu izabrani na nekoliko prethodnih sjednica parlamenta, jer nije bilo potrebne dvotrećinske, odnosno tropetinske podrške poslanika.

Mandat aktuelnom sastavu Sudskog savjeta istekao je 2. jula 2018. godine.

Vlada je inicirala izmjene Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, kojima je predviđeno da se članovima Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika produžava mandat do izbora novih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније