Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 22:11   >>  22:10

RAIČEVIĆ

Vodosnabdijevanje i GP Ckla - Zogaj važni projekti

Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i otvaranje graničnog prelaza Ckla - Zogaj su suštinski važni projekti za područje Ostrosa i Šestana, istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Raičević je, kako je saopšteno iz barske Opštine, sa saradnicima obišao mjesne zajednice Ostros i Šestani, gdje je sa predsjednicima mjesnih zajednica Bećirom Berjaševićem i Velijom Mehovićem razgovarao o realizaciji tekućih projekata i o planiranim aktivnostima za naredni period.

Raičević je na sastanku u mjesnoj zajednici Ostros izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom, istakavši važnost zajedničkog djelovanja koje će doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata, unaprijediti uslove života i time stvoriti pretpostavke za ostanak mladih u svom rodnom mjestu.

"U toku je izrada Studije vodosnabdijevanja za teritoriju opštine Bar i po prvi put su područja koja gravitiraju Skadarskom jezeru, na jedan sveobuvatan i kvalitetan način prepoznata ovom studijom, sa ciljem da dobijemo optimalne smjernice kako da rješavamo ovo važno životno pitanje za lokalno stanovništvo. Danas možemo reći da smo veoma blizu početka realizacije projekta otvaranja graničnog prelaza Ckla - Zogaj koji realizuje Vlada Crne Gore, a za koji je Opština Bar u planiranim rokovima uradila projektnu dokumentaciju. Shodno projektnom rješenju Uprava javnih radova Crne Gore odabrala je izvođača radova i sa njim zaključila ugovor vrijednosti 690.226 €, a odabran je i nadzor. Opština i Uprava javnih radova su izvođaču radova predale poligonske tačke projektnog rješenja i nakon završetka pripremnih radnji vrlo brzo će se otpočeti sa izgradnjom planirane saobraćajnice", kazao je Raičević.

On je podsjetio da je Opština Bar u prošloj godini uložila značajna sredstva za održavanje lokalnih puteva, kao i za rekonstrukciju objekta mjesne zajednice Ostros, što je unaprijedilo uslove za rad sa građanima.

Kako se navodi u saopštenju, Raičević je u okviru posjete, sa rukovodstvom gradskog prduzeća „Vodovod i kanalizacija“ obišao i Bobovište, gdje je razgovarano o unaprijeđenju sistema seoskog vodovoda.

"Zajednički je konstatovano da su ovi sastanci potvrda uspješne saradnje Opštine Bar i rukovodstava mjesnih zajednica, i da će ovakav vid komunikacije doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata koji će unaprijediti uslove života mještana ovih područja", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније