Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 07. 2020. 09:34   >>  09:35 1

BJELICA PORUČIO

Na UCG nema korupcije, radimo transparentno

Na Univerzitetu Crne Gore nema korupcije, niti je bilo, kazao je predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica. On je istakao da Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, kao i svi organi na UCG radi transparentno, zakonito, efikasno i za dobrobit studenata države Crne Gore.

Bjelica je odgovorio na prozivke u posljednjih mjesec dana gdje se pominje rad Upravnog odbora i on kao njegov predsjedavajući.

„Na Univerzitetu Crne Gore korupcije nema. Ja nijesam u saznanju ni da je bilo. Neki poslanici kažu ima korupcije, ali nemaju dokaza. Toliko o ozbiljnosti njihovih tvrdnji“, saopštio je on.

Ponovio je da taj organ UCG radi transparentno, zakonito,  efikasno i za dobrobit studenata države Crne Gore.

„O Univerzitetu Crne Gore posvećeno i  timski brinu trenutno najbolji naučnici u Crnoj Gori okupljeni kroz organe Univerziteta Crne Gore u Naučnom odboru, Odboru za doktorske studije , Centru za kvalitet i monitoring studija, Uređivačkom odboru, Etičkom komitetu, Strukovnim vijećima,  Senatu i Upravnom odboru vodeći računa o zakonitosti rada i prije i iznad svega o armiji naših studenata na koje smo ponosni“, kazao je on.

Bjelica navodi da su sačuvali Univerzitet Crne Gore od pokušaja i nasrtaja politizacije i podjela kojima je, kako navodi,podlegao jedan manji broj članova akademske zajednice.

„Univerzitet Crne Gore je posljednjih godina postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji u svakom pogledu i na svim poljima svoga djelovanja, o čemu svjedoče brojna međunarodna rangiranja na prestižnim svjetskim listama zahvaljujući studioznom radu rektorskog kolegijuma uz vanredne napore akademske zajednice na našim univerzitetskim jedinicama“, dodao je Bjelica.

On je naveo da UCG u negativnom kontekstu pominju pojedini „ostrašćeni i neostvareni“ političari i „najminornije osobe“ kad je u pitanju nauka.

„Pominju nas oni koji imaju u svojim naučnim i profesorskim karijerama nula naučnih radova i još manje citata u indeksiranim naučnim bazama. Oni koji nikada nijesu ozbiljno održali čas ili već deceniju ne znaju šta je čas“, naveo je on.

Ističe da je cilj da se skrene pažnja sa uspjeha UCG.

„Pojedinke i  pojedinci se kroz isprazne priče i dijaloge samih sa sobom bave visokim obrazovanjem iako su od njega suštinski udaljeni miljama. Ponajviše oni  koji su neostvareni na Univerzitetu Crne Gore i koji su su od njega udaljeni svjetlosnim godinama. Pričaju ono u što ni sami ne vjeruju. Predstavljaju se lažno kao profesori Univerziteta“, dodaje Bjelica.

Ističe da zloupotrebljavaju to što imaju prostor u medijima.

„ Među kritičarima su i oni koji su tamarali po susjednim državama da pod ’’stare dane’’ dođu do bilo kakve fakultetske diplome. Ima i onih kojima je indeks još uvijek,  skoro deceniju, na Univerzitetu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Bjelica ističe da Univerzitet Crne Gore ne ćuti.

„Naprotiv, svakodnevno imamo po nekoliko akademskih objava,  ali ta sadržina naše kritičare ne interesuje.I na kraju moj odgovor neodgovornim kritičarima, stara izreka kaže: Kakvi ljudi, takva i priča“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније