Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 07. 2020. 11:16 >> 11:31
1

500 STUDENATA

"Odluka o plaćanju specijalističkih diskriminatorska"

Oko 500 studenata potpisalo je peticiju u kojoj traže od ministra prosvjete Damira Šehovića da hitno reaguje i utiče na potpuno ukidanje odluke Univerziteta Crne Gore, po kojoj će studenti koji treba da upišu specijalističku 2020/2021 godinu preći na samofinansiranje u iznosu od 500 eura po semestru.

Pismo koje je potpisalo 500 studenata adresirano je na Šehovića, generalnu direktoricu Direktorata za visoko obrazovanje Muberu Kurpejović i poslanicu Branku Tanasijeć.

“Obraćamo se direktno Vama budući da smatramo da Univerzitet Crne Gore nema sluha za potrebe studenata”, navode u obraćanju studenti.

Napominju da je u jeku krize virusa korona i više nego izvjesna ekonomska kriza koja slijedi, a posljedice te nadolazeće krize već se uveliko osjećaju.

“Studentima je onemogućen sezonski rad kojim bi eventualno zaradili novac za školarinu, a da ne govorimo o ekonomskom stanju porodica u Crnoj Gori koje su takođe itakako pogođene trenutnom situacijom”, navodi se u saopštenju.

“Budući da je u pitanju odluka koja diskriminiše studente (to su jedine dvije generacije kojima su ukinuta budžetska mjesta) tražimo od Vas da hitno reagujete i utičete na potpuno ukidanje navedene odluke”, zaključili su studenti. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније