Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 07. 2020. 10:05   >>  10:03

MINISTARSTVO SPORTA

Mladi najizloženiji nasilnom ekstremizmu i radikalizmu

Mladi predstavljaju najosjetljiviju grupu koja je izložena nasilnom ekstremizmu i radikalizmu, istakao je direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica.

On je kazao da treba podsticati jačanje promocije društvenih vrijednosti i tolerancije kod mladih.

„U kontekstu sigurnosti, mladi predstavljaju najosjetljiviju grupu koja je izložena nasilnom ekstremizmu i radikalizmu. S druge strane, mladi istovremeno imaju i najveći potencijal da se bore za sigurnije i bezbjednije okruženje radeći na promociji društvenih vrijednosti, izgradnje mira, tolerancije i interkulturalnog učenja“, istakao je Kopšrivica na seminaru u Bečićima.

Ministarstvo sporta i mladih uz podršku Misije  OEBS-a u Crnoj Gori organizovalo je seminar u Bečićima o jačanju aktivizma mladih u oblasti suzbijanja nasilnog ekstremizma i radikalizma.

“Cilj seminara je jačanje svijesti mladih o navedenoj oblasti, kao i dodatno unapređenje komunikacije i koordinacije između svih aktera u ovoj oblasti”, saopšteno je iz Ministarstva.

 Seminar je okupio predstavnike omladinskih organizacija kao i predstavnike institucija koji su, putem otvorenog dijaloga i vršnjačke edukacije, imali priliku da se bliže upoznaju  sa ovom problematikom i prošire svoja znanja u cilju lakšeg prevazilaženja bezbjednosnih izazova i rizika. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније