Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2020. 07:51 >> 07:55
21

OČEKUJE IZMJENU ZAKONA

Amfilohije: Crkva spremna za dijalog

Crkva je otvorena za dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali je vlast ta koja je navikla na monolog, kazao je u sinoćnjoj „Internet litiji“ Radija Svetigore mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Kako piše Dan, Amfilohije je poručio da poslije Petrovdana nemaju šta da očekuju od vlasti.

“Mi smo otvoreni za dijalog, Crkva je po svojoj prirodi crkva dijaloga. Oni su uveli monolog, a navikli su to od svojih učitelja”, kazao je Amfilohije.

On je rekao da se ipak nadaju da će Skupština ukinuti sporne odredbe zakona.

Prema njegovim riječima, vlast u isto vrijeme priprema izbore i koristi virus da ostane na vlasti.

On je istakao da se ne bi iznenadio da veliki broj onih, koji su dosad glasali za “tu vlast” to prestanu da čine na predstojećim izborima.

Amfilohije je onima koji vjeruju u Boga preporučio je da ne glasaju one koji se „tako odnose prema Crnoj Gori“.

“Predsjednik je rekao da će pobijediti Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako da pobijedi Crkvu Božju? Crkva pobjeđuje, pobjeđuje pravda, ljubav”, poručio je on.

Amfilofije je naveo da je poistovjećivanje Crkve sa nacijom stvorilo „sekte koje postoje“, navodeći da je i grupa srpskih nacionalista, koji poistovjećuju Crkvu sa nacijom, takođe odrasla u periodu marksizma, i da proizvodi „tu drugu grupu nacionalista“.

On je poručio da ni jedni ni drugi ne znaju šta je Crkva.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније