Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

04. 07. 2020. 18:15 >> 18:37

ŠEHOVIĆ

Ako bude rizika prilagodićemo se situaciji

Ukoliko zdravstvene vlasti budu procijenile da postoji bilo kakav rizik po bezbjednost djece budući da raste broj zaraženih koronavirusom, Ministarstvo prosvjete će biti spremno da odgovori i tom izazovu, kazao je u razgovoru za Novu M ministar prosvjete Damir Šehović.

Napominje da je projekat “Uči doma” prevazisao očekivanja i što je najvažnije, sačuvao zdravlje djece. 

Ukoliko epidemiološka situacija u Crnoj Gori bude takva da školarci ne budu mogli ponovo u školske klupe, Ministarstvo prosvjete spremno je da odgovori i tom izazovu, kazao je u razgovoru za Novu M ministar prosvjete Damir Šehović.

No, ministar ipak vjeruje da će sitacija biti takva da školska godina počne na regularan način.

“Ukoliko zdravstvene vlasti budu procijenile da postoji bilo kakav rizik po bezbjednost djece onda budite sigurni da ćemo i tada biti na visini zadatka i da ćemo uspjeti da transformišemo obrazovni sistem i da se prilagodimo toj novonastaloj situaciji. Međutim, kažem vam za sada nista ne ukazuje da će to biti tako i ja vjerujem  da ćemo na način na koji smo to radili  svake prethodne godine započeti narednu školsku godinu”, kazao je Šehović.

Da se projekat “Uči doma” pokazao i te kako dobrim, siguran je ministar Šehović.  Prevazišao je, kaže, sva očekivanja i ono što je najvažnije odgovorio je svrsi.

“U jednom teškom vremenu je sačuvao zdravlje, a našoj djeci obezbijedio znanje. To je u konačnom i bila poenta pokretanja ovako značajnog poduhvata od strane kompletnog obrazovnog resora. Kada iz ove perspektive posmatramo šta smo sve uspjeli da u rekordnim rokovima odradimo  onda definitivno da ne možemo biti zadovoljni”, poručio je Šehović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније