Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 07. 2020. 13:31 >> 13:30

MEDICINSKI FAKULTET

Prijemni ispit uz poštovanje mjera NKT-a

Prijemni ispiti za studijske programe Medicina i Stomatologija polagaće se, za predmete Hemija i Biologija, 7. jula 2020. godine, u 10.00 sati. Kako je kazala prodekanka za nastavu Medicinskog fakulteta Aleksandra Vuksanović-Božarić, ispit će biti organizovan u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

 

“Poštovaće se mjere „distanca, ruke, maska“, u amfiteatru Medicinskog fakulteta  i Institutu za javno zdravlje Crne Gore”, kazala je ona.

Bodovanje se, dodaje Vuksanović-Božarić, vrši prema Pravilniku o upisu i kriterijumima za upis u I godinu osnovnih studija  i maksimalan broj bodova koji se može ostvariti na prijemnom ispitu je 5.

“ Uz prijemni ispit kandidat se boduje i iz predmeta od značaja za savladavanje studijskog programa: Hemija i Biologija iz III i IV razreda srednje škole. Ocjena nedovoljan (1) na testu je eliminatorna iz daljeg kvalifikacionog postupka za upis na studijski program”, objasnila je prodekanka .

„Studiranje na Medicinskom fakultetu smatram privilegijom najboljih koji su spremni da svoja znanja,  sposobnosti  daju očuvanju i unapređenju zdravlja  ljudi. Želim im da istraju u naporima pripreme prijemnog ispita sa vjerom da će biti bolji od svojih nastavnika“, poručuje budućim studentima Aleksandra Vuksanović Božarić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније