Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 07. 2020. 10:26   >>  10:24 2

SREBRENICA 25

Počinje kampanja "Zajedno protiv virusa poricanja"

Centar za tranzicijsku pravdu SENSE, žu saradnjisa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), a povodom 25-te godišnjice srebreničkog genocida, okupio je koaliciju od 15 organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuo kampanju - Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja.

 

Kampanja, kako je saopšteno, počinje od utorka 7. jula u 17 sati otvaranjem multimedijalne izložbe u prostorijama SENSE Centra u Puli, uz live streaming.

Kampanja će trajati do 11. jula, dana kada je 1995. godine pala Srebrenica.

"Izložba kojom kampanja započinje zasniva se na internetskom narativu Srebrenica: genocide u osam činova. Kampanja će se odvijati istovremeno i na internetu - društvenim mrežama i portalima - i u izložbenim prostorima, a svi navedeni video materijali biće online prikazani na društvenim mrežama organizacija uključenih u kampanju", saopštio je CGO.

U pitanju je, kako se navodi, najveća regionalna kampanja organizacija civilnog društva s ciljem prevencije negiranja ratnih zločina počinjenih tokom devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, a odvijaće se pod hashtagom #VirusPoricanja #DenialVirus.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније