Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 07. 2020. 10:11 >> 10:10

U TIVTU

Otvaranje vrtića zavisiće od epidemiološke situacije

Ponovno otvaranje vrtića "Bambi" u Tivtu zavisiće od epidemiološke situacije i preporuka nadležnih državnih organa i Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), zaključak je sastanka potpredsjednika Opštine Tivat Dejana Maslovara i direktorice Javne predđkolske ustanove Katarine Hercegovac.

 

Direktorica vrtića je Maslovara i učesnike sastanka upoznala sa svim mjerama koje se sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija vrtića.

Posebna pažnja, u ovom smislu biće posvećena svim površinama i igračkama koje upotrebljavaju djeca. Po riječima direktorke, kolektiv poštuje izrečene mjere samoizolacije.

U ljetnjem periodu, tokom jula i avgusta, rad vrtića je organizovan tako što se formira osam grupa i broj djece koja u redovnim uslovima pohađaju vrtić u ovom treminu je od 140 do 150.

Uprava vrtića će, navodi se u saopštenju, pozivati roditelje, čija djeca pohađaju vrtić u ljetnjem periodu, kako bi se ustanovio broj onih za koje je rad vrtića nužan. Ovo sa ciljem pronalaženja prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove.

“Opština Tivat aktivno prati situaciju i naš prioritet u svakom trenutku jeste zdravlje djece i obezbjeđivanje uslova da se spriječi dalje širenje virusa”, rekao je Maslovar.

On je podsjetio da je Opština u nekoliko navrata apelovala na poslodavce da imaju razumjevanja za zaposlene čija djeca nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić, te da ih određen period oslobode radnih obaveza.

“Mi smo spremni ukoliko je to potrebno, da nas roditelji koji jesu u problemu direktno kontktiraju, kako bismo mi ukoliko je to moguće, posredovali u postizanju dogovora sa poslodavcem, a preduzećemo i druge aktivnosti po ovom pitanju”, naglasio je Maslovar.

“Roditelji strpljivo iščekuju nove informacije kada je u pitanja cjelokupna situacija”, kazala je predsjednica Savjeta roditelja Sanja Vuković.

Na satanku je zaključeno da je zdravlje djece prioritet, te da će ponovno otvaranje vrtića u mnogome zavisiti od epidemiološke situacije i preporuka nadležnih državnih organa i Nacionalnog koordinacionog tijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније