Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2020. 12:42 >> 12:45
1

POMAŽU CG TURIZAM

CEDIS zaposlenima dotira troškove ljetovanja

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) akcijom "Ljetujmo u Crnoj Gori", pokušaće da podrži domaću turističku privredu i, u granicama raspoloživih mogućnosti, diskretno ublaži negativne efekte epidemije novog korona virusa.

 

Naime, CEDIS svojim zaposlenima nudi participiranje u troškovima za boravak u crnogorskim hotelima, sa kojima posredstvom sindikalnih organizacija ima ugovorni odnos, u visini od 30 odsto.

Osim učešća u troškovima, zaposlenima je omogućeno i da ostatak troškova otplate na deset mjesečnih rata, dok će CEDIS hotelijerima kompletan iznos uplatiti u vrijeme realizacije aranžmana.

"CEDIS sa oko 1.350 zaposlenih, jedna je od najvećih kompanija u Crnoj Gori i u tome smo, prilikom osmišljavanja akcije, prepoznali potencijal. Stimulisati finansijskim olakšicama ovako brojan kolektiv kako bi dane odmora proveli u crnogorskim hotelima je, istovremeno, s obzim na razmjere krize u turizmu, podsticaj za hotelijere, ali i za zaposlene dodatna potvrda odgovornog odnosa kompanije. 'Ljetujmo u Crnoj Gori' je proizvod iskrene želje da, u granicama naših mogućnosti, stanje u turizmu poguramo na bolje", istakao je izvršni direktor CEDIS–a Zoran Đukanović.

Iz sindikalnih organizacija SOZ i SO CEDIS, uz čije posredovanje se akcija i organizuje, ističu izuzetnu zainteresovanost hotela za učešće u akciji.

Sudeći po prvim reakcijama zaposlenih i broju realizovanih aranžmana svega nekoliko dana od početka akcije, može se očekivati da će značajan dio CEDIS kolektiva iskoristiti ove benefite.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji prepoznaju značaj akcije koja ima za cilj da se građanima omogući ljetovanje po povoljnim uslovima, i ističu da je "Ljetujmo u Crnoj Gori"dobar primjer, kako društvene odgovornosti prema zaposlenima, tako i doprinosa domaćoj turističkoj privredi u ovim vanrednim okolnostima.

"Važno je da u ovoj godini podržimo nacionalnu ekonomiju, kako kroz promociju, tako i kroz posebne povoljnosti i akcije kojim ćemo stimulisati građane Crne Gore da provedu odmor u svojoj zemlji", naglasili su iz NTO.

Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) kaže da su ovakve akcije višestruko značajne.

"Upravo se na ovaj način potvrđuje da je brza i sinhronizovana reakcija na novonastale okolnosti kroz saradnju sindikalnih organizacija, kompanija poput CEDIS-a, NTO i turističkih privrednika, nužna za ublažavanje ekonomske krize sa kojom se suočava, ne samo turizam, nego i cjelokupan ekonomski sistem države. Ono što je važnije od svega je da će se novac trošiti u Crnoj Gori, a kroz pripadajuće poreze velikim dijelom vratiti u državnu kasu", zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније