Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ OBjavio: O.Z. ]

03. 07. 2020. 10:36 >> 10:56
1

HAPŠENJE KASALICA

SNP: Neprincipijelnost u radu tužilaštva

Advokatica Makedonka Kasalica uhapšena je samo zato što je supruga predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore, saopštila je Socijalistička narodna partije (SNP).

"Tortura režima se nastavlja, što samo govori u prilog tome da je im je kraj sve bliži. Što više DPS primjenjuje represivnih metoda, toliko je više slobodnog naroda. Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica uhapšen je zbog toga što časno obavlja svoju dužnost, voli svoju državu i brani svetinje kao i stotine hiljada časnih građana. Uz to, bez ikakvog pravnog osnova, mimo svih zakona uhapšena je i Makedonka Kasalica, samo zato što je supruga predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore. Da pozavide i oni koji su 1948. godine hapsili, privodili i batinali", naveli su iz SNP-a.

U toj partiiji su kazali da svi u Crnoj Gori jasno vide neprincipijelnost u radu tužilaštva.

"Dok ne reaguju na brojne afere koje potresaju našu državu, ekspresno reaguju samo kada i kako od njih traži vladajuća partija. Hapse ljude zbog objava na društvenim mrežama, ljude koji mirno protestuju, časne i poštene pripadnike Vojske, samo zato što su uz Crkvu i narod. Preduzimanje niza represivnih mjera pravdaju navodnom zaštitom države od od onih koji bi da je “sruše”. Zabranili su slobodu okupljanja, slobodu kretanja, slobodu govora, ostalo je da nam zabrane pravo na život dostojan čovjeka", saopštili su, između ostalog, iz SNP-a.

Takođe, Ujedinjena Crna Gora osudila je hapšenje bračnog para Kasalica.

"Strašno je nakon nebrojenih i kukavičkih pritisaka na mnoge pojedince i na cijele profesije, što se gnijev vladajuće oligarhije izliva na jednog časnog oficira i njegovu suprugu. To liči više na mafijaški obračun sa neposlušnima nego na postupanje države i državnih organa", navode, između ostalog, iz UCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније