Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

02. 07. 2020. 19:20 >> 19:36
3

SAVJET ZA ODBRANU

Primarni cilj zdravlje građana

Potrebno je preduzeti sve neophodne mjere u cilju potpune kontrole širenja korona virusa, konstatovano je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Savjet je zaključio i da je primarni cilj zdravlje građana.

Kako je saopteno iz Kabineta predsjednika, u radu sjednice su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković, a po pozivu i ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i predsjednica Interresorne komisije za suprostavljanje hibridnim prijetnjama Dragana Radulović. 

"Na današnjoj sjednici, razmatrane su informacije sa prethodne sjednice na kojoj su ključne teme bile Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za 2019 godinu,  prijedlog o deklarisanju 1. Pješadijskog voda 1. Pješadijske čete 1. Pješadijskog bataljona, za sprovođenje aktivnosti u sastavu Snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF) do kraja 2022. godine i o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa Kovid-19", navodi se u saopštenju.

Članovi Savjeta, kako se navopdi, upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama.

"Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje iz hibridnog domena.
Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније