Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi. [ Mina ]

02. 07. 2020. 13:52 >> 13:53

SANTANDER

Crna Gora primjer u svijetu u pravovremenom djelovanju

Crna Gora je primjer u svijetu u pravovremenom djelovanju i načinu kako se izborila sa virusom Kovid-19 u prvoj fazi pandemije i rezultatima, ocijenio je novoimenovani šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander.

On je na sastanku sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem ocijenio da je u borbi protiv infekcije koronavirosom veoma značajna komunikacija rizika i uključenost zajednice, što je osnova djelovanja ove UN organizacije.

Santander je kazao da će crnogorski zdravstveni sistem i u naredne tri godine imati punu podršku za realizaciju projekata u oblasti ranog razvoja, dojenja, materinstva i prevencije riziko faktora.

"Za Crnu Goru, a posebno za zdravstveni sistem, od velike važnosti odlična saradanja i podrška koju dobija u kontinuitetu od UN organizacija, a posebno od UNICEF-a“, naglasio je Hrapović.

On je zahvalio na dasadašnjoj velikoj pomoći i uspješnoj saradnji koju Ministarstvo zdravlja već tradicionalno ima sa UNICEF-om.

Hrapović je upoznao Santandera sa aktivnostima koje se preduzimaju u cilju podizanja obuhvata vakcinacije na 95 odsto, s obzirom da se, zbog pandemije Kovid-19 bilježi pad procenta vakcinasane djece.

"Sa sastanka je poručeno građanima Crne Gore da vakcinisu djecu i zaštite ih od zaraznih bolesti, jer je imunizacija najefikasniji vid prevencije i veoma važna za sticanje kolektivnog imuniteta", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније