Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: M.M.Lj. ]

01. 07. 2020. 07:20 >> 07:21
3

MEDICINSKA OPREMA

Crna Gora više ne traži pomoć Alijanse

Crna Gora je 18. juna 2020. godine obavijestila NATO Evroatlantski centar za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora (EADRCC) o zatvaranju svog ranije upućenog zahtjeva za međunarodnu pomoć, saznaje Pobjeda.

Crna Gora je na početku epidemije od NATO-a tražila pomoć u medicinskoj i zaštitnoj opremi.

“Za sada ostaje aktivno trinaest zahtjeva za međunarodnu pomoć. Zahtjevi za međunarodnu pomoć koji su primljeni od Španije 23. marta 2020, Italije 26. marta 2020, Slovenije od 14. aprila 2020, Bugarske 5. maja 2020. i Crne Gore 26. marta 2020. sada su zatvoreni", objavio je NATO.

Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije korona virusa, ali je 14. juna došlo do ponovnog importovanja virusa.

U molbi koji je Crna Gora ranije uputila Alijansi, članicama NATO-a i partnerskim zemaljama, Crna Gora kao pomoć je tražila više od 5,6 miliona hiruških maski, pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, 6,5 miliona pari rukavica, 250.000 naočara i vizira…

Takođe se tražilo 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 apsiratora, 50 EKG aparata i dva defibrilatora.

Na zahtjev Crne Gore do sada je odgovorilo nekoliko saveznika, među njima Holandija, Estonija, ali i Austrija koja je partner Alijanse.

Pomoć je obezbijedila i Kanada, koja je Crnoj Gori donirala 250 kanadskih dolara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније