Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

30. 06. 2020. 12:25   >>  12:42

OSNOVNE STUDIJE

UCG: Počele prijave za upis na prvu godinu

Prijave na konkurs za upis više od 3,5 hiljada studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2020/2021. godinu, koji se finansiraju iz budžeta, podnose se od danas do četvrtka.

Na 19 fakulteta UCG, studenti će moći da odaberu jedan od 64 studijska programa.

Najviše slobodnih mjesta ima ne Ekonomskom fakultetu 390, zatim Filološkom 355, Elektrotehničkom 330, Filozofskom 305, Pomorskom 260, Pravno 240, Prirodnom matematičkom 230, Medicinskom 205, Mašinskom 200 studenata.

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo mjesta ima za 180 studenata, Biotehničkom 155, Fakultetu političkih nauka 140, Fakultetu za sport i fizički vaspitanje 120, Metalruško-tehničkom 115, Građevinskom 110 studenata.

Na Arhitektonskom fakultetu mjesta ima za 60 studenata, Fakultetu likovnih umjetnosti 40, Muzičkoj akademiji 36, Fakultetu dramskih umjetnosti 35 studenata.

Ukupan broj mjesta na svakom studijskom programu povećava se za po jedan odsto po principu afirmativne akcije.

Zbog aktuelne situacije i primjene mjera prevencije i sprječavanja širenja koronavirusa, u skladu sa naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje, moguće je isključivo elektronsko prijavljivanje na konkurs, uz obavezu slanja originalnih dokumenata poštom.

Testovi iz dva predmeta, koji su značajni za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se 4. jula.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od 6. do 8. jula”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se prijemni ispiti organizuju za upis na studijske programe - Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније