Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2020. 18:59 >> 18:57
20

AŠANIN PORUČIO

"Pojedini ljekari se grubo ogriješili o svoj poziv"

Pojedini ljekari sakupljali su potpise za politiku koja pokušava da sruši sve vrijednosti koje je savremena multietnička i multikonfesionalna Crna Gora uspjela da izgradi, saopštio je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin.

"Osjećam obavezu i odgovornost da se obratim u ime posvećenih, vrijednih, požrtvovanih i odgovornih zdravstvenih radnika Nikšića, sa kojima radim i koji me svakodnevno kontaktiraju. Nažalost, prethodnih dana svjedočili smo grubom gaženju svih normi i kodeksa od strane pojedinih ljekara iz Nikšića. Pojedinih, jer mi ljekari ne brojimo i ne razbrajamo ljude i pacijente niti je to naš poziv. Naš poziv je da pomažemo ljudima, jednako, i ljekari i medicinsko osoblje. Da pomažemo i ne dijelimo ni po vjeri ni po naciji, ni po partijskoj, ni po socijalnoj ni po bilo kojoj drugoj osnovi", naveo je Ašanin u soapštenju akon aktuelnih dešavanja u kojima su u fokusu bili zdravstveni radnici iz Nikšića.

Poručio je da i danas, poslije više hiljada obavljenih operacija, sa punom posvećenošću ulazi u operacionu salu.

"Sa punim poštovanjem svega onoga čemu smo se mi ljekari zakleli, sa misijom spašavanja života. Nažalost, pojedini su to sve bacili pod noge i grubo se ogriješili o svoj poziv. Sakupljali su potpise za politiku koja pokušava da sruši sve vrijednosti koje je savremena multietnička i multikonfesionalna Crna Gora uspjela da izgradi", naveo je Ašanin.

Dok ti pojedinci, kako navodi, pokušavaju da ruše izgrađeno, više od 1.000 ostalih medicinskih radnika Nikšića dostojanstveno sve to posmatra i radi ono što najbolje zna – daje sve od sebe da bude podrška svima, posebno u doba zdravstvenog rizika i izazova kojima smo danas izloženi.

"Ponosni smo na danonoćni trud i požrtvovanje koje ulažemo. Ponosni smo na poštovanje i saradnju koju smo izgradili –i zdravstveni radnici međusobno i sa našim građanima. Naša bolnica u Nikšiću služi i služiće na ponos i nama zdravstvenim radnicima i građanima i odoljeće svim iskušenjima", poručuje Ašanin.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније