Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2020. 17:59 >> 17:57
3

SINDIKAT MEDIJA

Traže imena muškaraca koji su izbacili novinarku

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije je osudilo postupanje privatnog obezbjeđenja koje je angažovano u zgradi Skupštine opštine Budva, a koje je tokom zasjedanja lokalnog parlamenta grubo i neprimjereno izbacilo iz opštinskih prostorija novinarku Pobjede Đurđicu Ćorić.

Iz SMCG su kazali da je novinarki Pobjede tom prilikom povrijeđena ruka i da od novoformirane većine i onih koji su to obezbjeđenje angažovali, traži da se saopšte imena muškaraca koji su je izbacili iz zgrade i da saopšti svoj stav o incidentu.

"Jasno nam je da je prethodno izdato saopštenje u kojem se medijima zabranjuje prisustvo zasijedanju lokalnog parlamenta što je incident samo po sebi, naročito ako se ima u vidu značaj odluka koje su trebale da budu donijete na toj sjednici i interesovanje javnosti za događanja u Budvi. Zasijedanja iza zatvorenih vrata su presedan i objašnjenje te odluke koje je ponuđeno javnosti je za svaku osudu i ni na koji način nije opravdalo ili umanjilo štetu koja je takvim postupanjem nanijeta cijeloj crnogorskoj javnosti i medijskoj zajednici", kazali su iz SMCG.

Oni su izrazili solidarnost sa Ćorić, i podsjetio da je ovo drugi incident koji je izazvalo privatno obezbjeđenje u Opštini Budva, te da je prije dva dana takođe nasilno iz zgrade izbačen kamerman Televizije Vijesti Mato Dragović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније