Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2020. 13:15 >> 13:13
8

NA METI I ZASTAVA

CPC: Kamenovan Episkopski dvor u Nikšiću

Nepoznate osobe kamenovale su sinoć Episkopski dvor u Nikšiću, sopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC). Kako navode, na meti je bila i crnogorska zastava.

"To su posljedice brutalne kampanje kojom Beogradska patrijaršija naoružava građane mržnom, i protiv naše crkve i protiv države koju simbolizuje njena zastava ispred Episkopskoga dvora. Ta kampanja već dobija obrise jednog oblika ustanka oličenoga u takozvanim litijama, čak, i rata koji se očituje fizičkim napadima na policiju, a evo, već duže vrijeme, i kamenicama na objekte naše crkve u Nikšiću", saopštili su iz CPC.

Dodaje se da je policija obavila uviđaj.

"Ne samo da trpimo napade od beogradskih popova, nego i prezir od NKT-a koji je juče organizovao sastanak s crkvama i vjerskim zajednicama, na dogovor oko mjera za zaštitu građana od korona virusa, na kojem nije pozvana Crnogorska crkva. Zbog toga nijesmo ni tužni ni bijesni, ali jesmo začuđeni kako to, ne samo ovaj, nego svi državni organi misle da štite državu dogovorima s državnim neprijateljima, i prezirenjem njenih najboljih sinova okupljenih oko Crnogorske crkve i same Crnogorske crkve", navodi se u saopštenju CPC.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније