Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 10. 2013. 16:14 >> 16:19

PUNA PODRŠKA

Na Prajd stižu i iz Beograda

Beograd Prajd dao je punu podršku održavanju Parade ponosa u Podgorici, saopštili su organizatori - NVO Kvir Montenegro.

"Beograd Prajd punim srcem, aktivistički i solidarno daje podršku Paradi ponosa u Podgorici koja je najavljena za 20.oktobar ove godine", navodi se u saopštenju.

U Podgoricu na Prajd će doći i delegacija Beograd Prajda i na direktan način, kako navode, doprineti da talas ljubavi i jednakosti obuhvati i Podgoricu.

Kažu da je održavanje Parade ponosa je najznačajniji vid zalaganja za ravnopravnost  LGBT zajednice.

"Ova manifestacija je istorijski važna, ona predstavlja neizbirsivi dio istorije i kulture LGBT zajednice. Kao što neke druge stvari pripadaju kulturi nekih drugih manjina, tako Prajd pripada nama i za njega ćemo se zalagati – časno i herojski", poručuju iz Beograd Prajda.

Poručuju da je prajd u Podgorici značajan korak u stvaranju tolerantnog i demokratskog društva kakvom svi težimo. 

"Prijetnje nasiljem sa kojima se susrijećete ovih dana ne smijeju da vas demotivišu niti da za državu predstavljaju razlog za eventualnu zabranu Parade. To je ispit za na kome će se pokazati rješenost svih da se obezbijedi Ustavom zagarantovani demokratski poredak i dokaže da opredjeljenje Crne Gore ka otvorenom društvu nije samo deklarativno, već i suštinsko“, poručili su iz Beograd Prajda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније