Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2020. 18:40   >>  18:40 2

KONTROLA POLICIJE

Zeković podnio ostavku, mijenja ga Čelebić

Savjet za građansku kontrolu rada policije razriješio je Aleksandra Zekovića sa funkcije predsjednika tog tijela, na njegov lični zahjev. Tu funkciju od sada će obavljati advokat Zoran Čelebić, član Savjeta ispred Advokatske komore Crne Gore.

To je odlučeno na redovnoj sjednici tog tijela, na kojoj su razmotreni predmeti u radu, pristigli odgovori Uprave policije, kao i izjašnjenja građana.

Zeković je odstupio sa funkcije predsjednika jer ga je Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici, u okviru kadrovskih pitanja, imenovala za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Na sjednici je razmotreno obraćanje udruženja "Roditelji" koje je od Savjeta zatražilo da provjeri informaciju iz medija vezano za ubacivanje suzavca u salu u kojoj se održavao trening djece.

"Obraćanje ove NVO je dostavljeno Upravi policije na izjašnjenje, a Savjet je ostvario uvid u službenu dokumentaciju Centra bezbjednosti Budva, koja uključuje prikupljene zapisnike obavještenja prikupljena od građana. O slučaju je diskutovano i na sjednici u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i predstavnika civilnog društva gdje je zatraženo da se u vezi sa zahtjevom ove NVO Uprava policije dodatno i javno oglasi što je od strane iste i urađeno", navodi se u saopštenju.

Na sjednici su analizirani i pristigli odgovori iz državnih tužilaštava, a usvojen je plan rada Kontakt centra i program rada Savjeta do kraja tekuće godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније