Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 06. 2020. 18:47   >>  18:45

OBNOVLJENO ODMARALIŠTE

U Rafailovićima prva grupa djece od 29. juna

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić obišao je odmaralište u Rafailovićima, koje je nedavno obnovljeno, a koje koriste djeca porodica koje primaju materijalno obezbjeđenje.

Obnova je koštala 252.000 eura, od čega je 215.511 eura obezbijedilo Ministarstva rada i socijalnog staranja, a ostatak JU „Lovćen – Bečići“ Cetinje.

Kako ističu u Ministarstvu, u odmaralištu u Rafailovićima prošle godine ljetovalo je više od 1.900 djece. Riječ je o djeci koja su pravo na ljetovanje ostvarila posredstvom centara za socijalni rad i dnevnih i resursnih centara.

Ljetnji odmor, čija će prva smjena u Rafailovićima početi u ponedjeljak 29. juna, a koji se sa posljednjom grupom završava 15. septembra, ove godine je odobren za isti broj djece.

Dječje odmaralište raspolaže sa 200 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom, ambulantom i plažom.

U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja, djeca smještena u ustanovu ili na porodičnom smještaju – hraniteljstvu i djeca za koje se usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika procijeni da mu je potreban ovaj oblik zaštite iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније