Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

26. 06. 2020. 14:11 >> 14:16

NUHODŽIĆ PORUČIO

Osigurana jasna identifikacija policajaca

Uprava policije (UP) uvažila je preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije, čime je osigurana jasna identifikacija svih policijskih službenika pri obavljanju službenih dužnosti, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je naveo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podržalo otvaranje kancelarije za komunikaciju sa građanima, kako bi Savjet kvalitetno ostvario prevencija i spječavanje torture.

„Podrška daljem radu Savjeta je i dio jedinstvene poruke MUP-a i Uprave policije da se bilo kakvo policijsko zlostavljanje neće tolerisati i da će se na odgovarajući način kažnjavati“, poručio je Nuhodžić.

On je naglasio da je Uprava policije uvažila preporuke i da je osigurana jasna identifikacija svih policijskih službenika pri obavljanju službenih dužnosti.

„Već od sjutra, svi policijski službenici sa zaštitnom opremom, uključujući i pripadnike interventnih grupa svih centara bezbjednosti, imaće potrebne oznake i na zaštitnoj opremi koju koriste“, kazao je Nuhodžić.

Time je, kako je dodao, riješeno još jedno pitanje važno za kulturu odgovornosti u policijskoj organizaciji.

Nuhodžić je govoreći o aktuelnim dešavanjima u Budvi, rekao da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzima mjere i radnje u okviru zakonskih ovlašćenja, u cilju utvrđivanja činjenica od značaja za ocjenu zakonitosti postupanja policijskih službenika u svim slučajevima u kojima postoji sumnja da je prilikom postupanja došlo do nezakonite upotrebe prinude.

On je istakao da je Savjet prepoznao napore Ministarstva i policije u sprovođenju ozbiljnih reformi, čiji je cilj da se policijska organizacija učini efikasnim servisom, da se unaprijedi ukupna odgovornost i uspješno odgovori na potrebe građana i savremenog društva.

„Tu smo da zajedno sa Savjetom osudimo svako prekoračenje ovlašćenja u radu policijskih službenika“, poručio je Nuhodžić.

On je dodao da će zajedno sa Savjetom, nastaviti da bez ustezanja ukazuju na potrebu zaštite policijskih službenika i poštovanja njihove privatnosti i djelotvorne kaznene politike, koja ni u slučaju napada na službenika ne bi trebalo da bude ispod zakonskog minimuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније