Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

25. 06. 2020. 08:23   >>  22:57 7

MIRNO U BUDVI

Predstavnici SDT-a ušli u Opštinu

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ušli su u zgradu Opštine Budva radi izuzimanja dokumentacije. Opština je danas zatvorena za sve ostale. Policija i građani i jutros su bili ispred zgrade Opštine, gdje je za sada situacija mirna.

Smijenjeni predsjednik Marko Carević dao je danas izjavu u Specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici, po prijavi MANS-a, zbog zloupotrebe položaja. Kako je kazao po izlasku iz SPO, jedva je čekao da dođe u priliku da iznese činjenice, dokaze i istinu

"S obzrom na to da je najavljena potreba izuzimanja dokumentacije, prostorijama opštine Budva mogu pristupiti samo predstavnici SDT koji su se najavili, kao i zaposleni koje isti uvedu u prostorije radi izuzimanja potrebnih materijala do završetka postupka", navodi se u obrazloženju aktuelnih čelnika Opštine.

U dokumentu se navodi da su zakazane konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova odgođene.

Kako javlja reporterka TVCG, Carević je i ranije danas krenuo da uđe u zgradu Opštine, ali ga je policija zaustavila. Poručio je prisutnima da će svaki dan dolaziti na posao.

„Ovo je sve kršenje zakona. Mi poštujemo i SDT, ali se nadamo da neće biti tu do izbora. Mi ćemo dolaziti svako jutro na svoje radno mjesto, jer nam Ustav to garantuje“, kazao je Carević.

Obratio se građanima i poručio im da ne budu naivni.

„Ovo je prevara. Nadam se da ćemo dočekati da oni izađu odavde i da se mi vratimo na svoja radna mjesta“, kazao je Carević.

 

On je zatim otišao u tužilaštvo kako bi dao izjavu. 

Smijenjeni predsjednik SO Krsto Radović, tvrdi kako je u Budvi na djelu državni udar za koji su odgovorni Predrag Jelušić i Nikola Divanović.   

On je imenom i prezimenom prozvao sve građane koje takođe krivi za stanje u Budvi.

„Ko god misli da će suzavcima i represijom prekrajati volju građana, prevario se“, poručio je Radović.

Kako je najavljeno iz Opštine, kolegijum VD predsjednice Skupštine opštine, održaće se u subotu 27. maja u 10 sati.

 

Zbog nereda u Budvi juče je uhapšeno 17 osoba,a povrijeđen je jedan policajac. Takođe, na desetine građana lišeni su slobode u drugim gradovima. Oni su se okupili ispred centara bezbjednosti kako bi iskazali „Pobjeda protest“ zbog privođenja članova DF-a i Demokrata u Budvi.

Policija je juče u Budvi, bacila suzavac nakon što je građanima izdato upozorenje da se raziđu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније