Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 06. 2020. 07:52 >> 07:51

NAKON DUGE PAUZE

Dom zdravlja Kolašin uskoro dobija stacionar

Iako u Kolašinu do sada nije bilo potvrđenih slučajeva korona virusa, Dom zdravlja u tom gradu spreman je za moguću pojavu prvih slučajeva. U tom domu zdravlja, nakon skoro 25 godina pauze, uskoro će početi sa radom stacionar.

Direktorica DZ Kolašin Jelena Zindović kazala je da imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme, ali nedostaje zdravstvenog kadra.

"Potrebna su nam najmanje dva ljekara", kazala je Zindović.

U Domu zdravlja Kolašin uskoro će početi sa radom stacionar u kom se obavljaju posljednji molerski radovi. Tenutni kapacitet je deset postelja i postoji mogućnost proširenja.

Stacionar će umnogome olakšati primanje terapija, posebno pacijentima iz udaljenih mjesta.

"Tu će se liječiti pacijenti hroničari, hronična opstruktivna bolest pluća sa egzacerbacijom, pacijenti koji ne mogu primiti, a po izvještaju specijaliste ili po otpusnoj listi im je propisana terapija koju treba da primaju u kućnim uslovima. Svi oni primaće terapiju u stacionaru, time se smanjuju troškovi patronažne jedninice", kazala je sagovornica TVCG

Zindović najavljuje i otvaranje turističke ambulante u Kolašinu koja će ovom turističkom mjestu mnogo značiti, a u planu su i druge aktivnosti.

"Opremanje ambulante za visinske sportove i to u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministrastvom sporta i lokalnom samoupravom", kazala je ona.

Prema riječima direktorice Zindović u narednom periodu će ambulante Manastir Morača, Dragovića polje i Bare kraljske funkcionisati kao prije pojave korona virusa.

Potrudiće se i da ekipe Doma zdravlja obiđu stanovnike na katunima na Bjelasici, Sinjajevini, Komovima i Javorju.

Apeluje na pacijente da se odazivaju na skrining preglede, posebno dojke i deblelog crijeva, čiji je karcinom na žalost sve češći među starijim popuacijom. 

Dragana Šćepanović-Vlahović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније