Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 06. 2020. 13:26 >> 13:24
6

SAVJET PONOVIO PREPORUKU

Policajci u Budvi moraju imati identifikacione oznake

Savjet za građansku kontrolu rada policije ponovio je danas preporuku i poziv prema Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore da se bez daljeg odlaganja identifikuju svi policijski službenici u Budvi.

Kako ističu u saopštenju, poslanik u Skupštini Crne Gore Srđan Milić ukazao je jutros Savjetu da su određeni policijski službenici koji su raspoređeni ispred zgrade opštine Budva bez oznaka.

"Savjet je o tome odmah obavijestio MUP Crne Gore i njegov direktorat za poslove nadzora. Iz ovog direktorata MUP su obavijestili 'da je u toku procedura nabavke koja će biti brzo realizovana'. Savjet je nakon toga pozvao da se do okončanja procedure treba hitno reagovati privremenim i jednostavnim rješenjima na zaštitnoj opremi koji duže pripadnici interventnih vodova po centrima bezbjednosti", navodi se u saopštenju Savjeta.

Savjet je, 17. juna na vanrednoj sjednici u Budvi, konstatovao da nije realizovana ranija preporuka o obaveznoj identifikaciji svih policijskih službenika. U konkretnoj situaciji pojedini pripadnici interventne grupe CB Herceg Novi i CB Budva, sa zaštitnom opremom, nijesu imali jasne i vidljive oznake. Primjena propisa koji regulišu identifikaciju policijskih službenika je nedosljedna i kasni, i Savjet je pozvao ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da se to pitanje bez odlaganja riješi, jer je u interesu javnosti i kredibiliteta policije.

"Savjet se juče, 23. juna kod Uprave policije interesovao za njene odluke u vezi sa zabranom pristupa zgradi Skupštine opštine Budva, te da li je tako odlučeno na osnovu procjene bezbjednosnih rizika i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, i da li je u konkretnom slučaju primijenjen član 52d Zakona o unutrašnjim poslovima", ističu u Savjetu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније