Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

22. 06. 2020. 22:57   >>  22:57

U ZAJEDNICI OPŠTINA

Otvoren Centar za obuku lokalnih službenika

Centar za obuku lokalnih službenika i namještenika otvoren je danas u prostorijama Zajednice opština Crne Gore, u Podgorici, čime će se unaprijediti sistem profesionalnog razvoja zaposlenih na lokalnom nivou.

Centar su svečano otvorili Ministarka javne uprave Suzana Pribilović i Generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžić, koji je istakao da Zajednica opština duži niz godina u saradnji sa Upravom za kadrove, organizuje i sprovodi obuke za lokalne službenike.

Obuke će se organizovati u prostorijama Centra, na zahtjev i u skladu sa potrebama opština, a shodno planu i programu obuka.

"Ulaganjem u stručno usavršavanje lokalnih službenika, ulažemo u kvalitet servisa i usluga koje opštine pružaju građanima", naglasio je Bojadžić i dodao da će se prostorije Centra ustupati na korišćenje i državnim organima i javnim službama bez naknade za obuke državnih službenika.

Pribilović je istakla da je jedan od ciljeva Ministarstva u saradnji sa Zajednicom opština da konstantno radi na unapređenju sistema rada lokalne samouprave i profesionalnom razvoju lokalnih službenika.

"Da bi naša lokalna samouprava odgovorila izazovima koji se pred njom nalaze za stvaranje savremene, efikasne, profesionalne, odgovorne i ka građanima orjentisane uprave, potrebno je obezbijediti sistemski i kontinuiran proces stručnog osposobljavanja i usavršavanja lokalnih službenika i sticanje novih znanja i vještina", kazala je Pribilović.

Pored obuka, u Centru će se organizovati stručni radni sastanci radnih tijela Zajednice opština, organizovati rad na pripremi zakonskih i strateških dokumenata, modela opštinskih akata, vršiti prezentacije zakonskih i strateških dokumenata, primjera dobrih praksi u radu opština, modela opštinskih akta i slično.

Centar je otvoren u rekonstruisanom prostoru Zajednice opština u Ulici Mitra Bakića.

Značajna sredstva za opremanje Centra obezbijeđena su u okviru RCDN projekta (Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda) koji Zajednica opština sprovodi od 2018. godine u saradnji sa Udruženjem vodovoda Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније