Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 06. 2020. 10:49 >> 10:48
2

POTPISANI UGOVORI

Sve spremno za gradnju vrtića u Podgorici i Pljevljima

Ugovor o izgradnji vrtića u Pljevljima, juče su potpisali predstavnici Uprave javnih radova i konzorcijuma od pet preduzeća, a po završetku ovog posla vrijednog 1,05 miliona eura, biće obezbijeđen kvalitetan smještaj za 70-oro mališana. Nedavno je ugovorena i izgradnja vrtića u Bloku VI u Podgorici, koji će moći da primi oko 220 mališana.

Kako ističu u Upravi javnih radova, riječ je o jednom u nizu projekata u okviru kreditnog aranžmana sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), zahvaljujući kojem će predškolski kapaciteti u Crnoj Gori biti prošireni za više od 1.000 mjesta.

Novi predškolski objekat u pljevaljskom naselju Guke gradiće preduzeća "Tehnogradnja", "Unipred", "Cema", "Ding" i "Liming project", koji su se obavezali da radove završe u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao.

"Obdanište će na oko 500 metara kvadratnih sadržati radne sobe, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, a predviđen je za smještaj oko 70-ro djece. U njemu će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će zadovoljiti potrebe na nivou kompletne Javne ustanove 'Eko bajka' u Pljevljima", navodi se u saopštenju Uprave javnih radova.

Kako podsjećaju, Uprava je nedavno ugovorila i izgradnju vrtića u Bloku VI u Podgorici, koji će moći da primi oko 220 mališana. Vrijednost ove investicije je dva miliona eura, a izuzetno je značajna imajući u vidu sve veće interesovanje roditelja i prebukiranost u postojećih objekata u Glavnom gradu.

"Potpisivanjem ugovora zaokružila smo kompletan tenderski postupak izbora izvođača i stručnog nadzora i time stvorili uslove da radovi na novim vrtićima u Pljevljima i Podgorici počnu već narednih dana", ističe u Upravi.

U saradnji sa CEB-om, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima, a u toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru.

Pored aranžmana sa CEB-om, Vlada u unapređenje predškolskog sistema investira iz kapitalnog budžeta, pa će tako već početkom naredne školske godine vrata otvoriti i novi vrtić u Rožajama. U ovaj objekat biće uloženo 1,5 miliona eura, a u njemu će moći da boravi oko 100 djece.

U skladu sa ugovorom sa Upravom javnih radova, lokalno preduzeće "Tofi" ovih dana ulazi u završni dio građeviskih radova.

Objekat je projektovan kao savremeno i funkcionalno zdanje, ukupne bruto površine 1,12 hiljada metara kvadratnih. Sadržaće devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece, od kojih četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније