Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2020. 16:45 >> 16:47

OPŠTINA DANILOVGRAD

Udžbenici za učenike prva tri razreda osnovnih škola

Opština Danilovgrad obezbijedila je udžbenike za sve učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovnih škola, njih 607, i dodijelila priznanja za 56 dobitnika diplome „Luča“. Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, saopštila je da su za sve prvake, pored knjiga, obezbijedili i torbe.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, saopštila je da su udžbenici obezbijeđeni za 223 učenika prvog razreda, 201 učenika drugog razreda i 183 učenika trećeg razreda.

„Takođe smo odlučili da za prvi razred, sa knjigama, obezbijedimo i torbe za sve prvake u našoj Opštini. Ukupno će biti obezbijeđene knjige za 607 učenika prvog drugog i trećeg razreda osnovnih škola, u vrijednosti oko 30 hiiljada eura“, istakla je Kovačević.

Prema njenim riječima, Opština na ovaj način želi da da podršku porodicama „koje ovih dana i mjeseci pripremaju svoju djecu za školovanje“.

„Takođe, na ovaj način, Opština Danilovgrad nastavlja dugu tradiciju podrške najboljim đacima i učenicima, u vidu dodjele stipendija. Ove godine imamo 43 stipendista kojima svaki mjesec isplaćujemo stipendije“, rekla je Kovačević.

Ona je ocijenila da je investicija u djecu i obrazovanje „nešto što je veoma vrijedno“.

„Želim da poručim roditeljima sve djece prvih, drugih, trećih razreda osnovnih škola, kojih je 607, da ćemo vrlo brzo nabaviti knjige i torbe za prvake, da ćemo ih dostaviti osnovnim školama i da nema potrebe da brinu“, kazala je Kovačević.

Direktorica Osnovne škole “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, Nataša Vuletić, smatra da će knjige i torbe, roditeljima učenika, dosta značiti.

„Roditeljima koji imaju više djece, to je veliko olakšanje za njihov porodični budžet“, istakla je Vuletić.

Za najbolje osnovce i srednjoškolce, dobitnike diplome „Luča“, Opština je, u Centru za kulturu Danilovgrad, organizovala dodjelu priznanja – knjiga i novčanih nagrada u iznosu 100 eura za diplomu „Luča“ i 150 eura za đaka generacije.

Kovačević je na svečanosti dodjele priznanja najboljim učenicima poručila da će Opština Danilovgrad biti i dalje uz njih i da će im biti podrška u dodjeli stipendija.

„Sigurna sam da ćete i dalje biti najbolji, tamo gdje budete nastavili vaše buduće školovanje. Želim da vam poručim da ćemo mi, iz godine u godinu, davati punu podršku obrazovanju u našoj Opštini, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Bićemo podrška u dodjeli stipendija“, istakla je Kovačević.

Predstavnica dobitnika diplome „Luča“ ispred osnovnih škola, Valerija Gajević, kazala je da će ih današnji poklon Opštine Danilovgrad podsjećati na najlješi period života – đačke dane.

„Na ovaj način vi ste nagradili naš trud i zalaganje, a istovremeno nas obavezali da nastavimo ovim putem dalje. Svaki trud i rad se isplate, a vaša pažnja je dokaz toga. Potrudićemo se da i dalje budemo odlični đaci i da opravdamo vašu podršku“, rekla je Gajević.

Đak generacije, učenica Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Jelena Leka, kazala je da će im poklon, koji su dobili od Opštine Danilovgrad, biti podsticaj da, u narednom periodu, budu još bolji.

„Uspomene koje smo stekli u Opštini Danilovgrad uvijek ćemo nositi sa sobom, bez obzira na to gdje nastavimo svoje školovanje“, istakla je Leka.

Diplome „Luča“ dobilo je šest učenika Osnovne škole „Njegoš“iz Spuža, 16 učenika Osnovne škole „Vuko Jovović“ i 34 učenika Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније