Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi

18. 06. 2020. 18:35 >> 18:37
5

SINDIKAT UPRAVE POLICIJE

''Omalovažavaje policije metod skupljanja političkih poena''

Sindikat Uprave policije je sa posebnim interesovanjem prati izjave pojedinih poslanika Skupštine Crne Gore koji su sa neprijmerenim rječnikom i kvalifikativima komentarisali postupanje službenika Uprave policije, saopštio je Sindikat Uprave policije.

''Izgleda nestvarno ali je nažalost istinito da predstavnici naroda nazivaju ološima i kriminalcima policijske službenike koji profesionalno i časno obavljaju svoje radne zadatke braneći demokratiju, bezbjednosni sistem i integritet države'', navode iz Sindikata Uprave policije.

Kako kažu, ovakve konotacije ne doprinose smirivanju situacije.

''Dati sebi za pravo da se omalovažavaju policijski službenici i častan policijski posao je po našem uvjerenju ništa drugo nego metod skupljanja sitnih političkih poena. Mi u Sindikatu Uprave policije smo dobro upoznati koja je težina i složenost policijskog posla i uvijek ćemo stati u zaštitu pripadnika policije kada su u pitanju neosnovane optužbe i upućene neprimjerene riječi kao što je to ovdje slučaj i uvjek ćemo i na svakom mjestu braniti njihov progesionalni integritet'', poručuju u saopštenju.

Navode da Sindikat nije i nikada neće stati uz one koji se budu oglušli i zakon i policijske naredbe, već će takvo ponašanje oštro osuditi.

''Nedopustivo je da zbog politike neko devalvira posvećenost i požrtvovanost naših kolega u vrlo složenom vremenu i ovoj zahtjevnoj misiji'', kažu iz Sindikata.

Pozivaju ukupnu crnogorsku javnost da pažljivo prati postupanje policije, da na pravi način vrednuje njihovo djelovanje, te da u slučaju bilo kakvih nepravilnosti u njihovom radu, ako ništa drugo, to makar saopštavaju na civilizovan i kulturan način bez uvreda i uz adekvatan vokabular.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније