Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

18. 06. 2020. 13:40   >>  13:38 1

U BERANAMA

Rekonstruisan vrtić, na jesen otvaranje još jednog

Radovi na vrtiću "Radmila Nedić" u Beranama su završeni, a rekonstrukcija je izvršena uz donaciju Ambasade SAD u Crnoj Gori vrijednu 104.000 dolara. Vrtić su danas obišli ministar prosvjete Damir Šehović, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić. Šehović je najavio otvaranje još jednog vrtića na jesen, i to u sklopu Univerzitetskog centra.

"U okviru radova na vrtiću "Radmila Nedić" urađen je novi krovni pokrivač, fasada i zamijenjena stolarija, te će zahvaljujući prijateljstvu koje imamo sa SAD, djeca u Beranama boraviti u ljepšem i bezbjednijem ambijentu“, poručio je ministar Šehović.

Naglasio je da ovo nije jedini projekat koji u Beranama rade sa Ambasadom SAD.

"Radiće se i na rekonstrukciji osnovne škole „Lubnice“, gdje je visina investicije 250.000, a izvođač je već izabran“, kazao je ministar.

Zaključio je podatkom da Ministarstvo prosvjete sarađuje sa Ambasadom SAD na čak 15 projekata rekonstrukcije obrazovnih objekata širom zemlje, a ukupna vrijednost donacije američkog naroda je oko tri miliona eura, samo za obrazovne objekte.

On je najavio i novu vaspitnu jedinicu u Beranama od jeseni.

"Posvećeni smo širenju kapaciteta predškolskih ustanova, te ćemo od jeseni otvoriti još jednu vaspitnu jedinicu koja će biti smještena u prostorijama Univerzitetskog centra, jer je postojeći vrtić jedina vaspitna jedinica u gradu“, rekao je ministar.

On se osvrnuo i na strateški važnu investiciju u Beranama - izgradnju novog vrtića u saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), za koji su već opredjeljena sredstva u visini od 1,5 milion eura i zahvalio Opštini Berane na ustupljenoj lokaciji za izgradnju vrtića.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog realizacije projekta rekonstrukcije vrtića "Radmila Nedić", te saradnje sa Ministarstvom prosvjete i Opštinom Berane.

"Ambasada SAD je zadovoljna što djeca u beranskom vrtiću sada imaju bolje uslove, moderan vrtić u kojem će moći da uživaju. Fondovi koje smo koristili za renoviranje Vrtića dolaze od Komande američkih snaga za Evropu (United States European Command – US-EUCOM), koja podržava projekte ne samo u obrazovanju, već i u zdravstvu i u oblasti podrške osobama sa invaliditetom “, rekla je ambasadorka.

Predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić istakao je da ovaj projekat ima poseban značaj za Berane i zahvalio na donaciji: „Ovo je prilika da se pokaže jedno iskreno prijateljstvo, na čemu sam zahvalan, jer ovo nije jedini projekat koji je u opštini Berane realizovan uz pomoć Ambasade SAD“.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo i zbog planirane izgradnje vrtića u Beranama.

"To pokazuje da u Beranama ima prostora za razvoj i da zajedno treba da uradimo sve kako bismo sačuvali stanovništvo ovdje i stvorili bolje uslove za život“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније