Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 06. 2020. 15:08 >> 15:16
6

GRUPA NVO TRAŽI

Policija i tužilašto da se ne miješaju u rješavanje krize u Budvi

Četiri nevladine organizacije oglasile su se povodom dešavanja u Budvi, osuđujući upad jedinica policije u zgradu Opštine Budva, nasilje i hapšenje opštinskih funkcionera, službenika i građana.

"Apelujemo da se pritvoreni puste na slobodu, a policija i tužilašto da se ne uključuju u rješavanje pravne i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve. Pozivamo nadležni sud da hitno odluči u odgovarajućim predmetima koji se nalaze pred ovim sudom. Očekujemo da se u vezi sa postupanjem policije otvore postupci pred svim nadzornim i kontrolnim mehanizmima rada policije", ističe se u saopštenju Instituta alternativa, Centra za istraživačko novinarstvo CG, Media centra i Centra za građansko obrazovanja.

Kako se dodaje, policija u demokratskom društvu ne smije biti zloupotrijebljena za interese jedne političke grupacije.

"Pozivamo Evropsku Uniju da uputi snažno upozorenje predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću na neprimjereno miješanje Vlade i policije u politička pitanja i poslove lokalne samouprave", naglašava se u saopštenju ove četiri NVO.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније