Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

17. 06. 2020. 14:10 >> 14:11

ZA SEZONU POŽARA

Spremno 600 vatrogasaca i oko 150 dobrovoljaca

Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa komandirima službi zaštite i spašavanja.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz MUP-a, iskazao zahvalnost svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja, koji su u prethodnim mjesecima, tokom borbe sa koronavirusom, pokazali odgovornost i profesionalnost i posvećenim i efikasnim radom učinili da građani osjećaju sigurnost.

"Vaša požrtvovanost jasno govori zbog čega zaslužujete naše poštovanje i dalja materijalno-tehnička ulaganja, sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije u narednom periodu", saopštio je ministar.

Takođe, naglasio je da ovu požarnu sezonu dočekujemo u drugačijim okolnostima, koje zahtijevaju i dodatnu posvećenost u radu.

"Raspoloživi resursi, zalaganje i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, kao i očekivana odgovornost građana, razlog su da vjerujem da će se sistem zaštite i spašavanja uspješno suprotstaviti požarima i tokom ove sezone. Iskustvo tokom prethodne tri godine saradnje, potvrđuje da država u vama ima hrabre, profesionalne i odgovorne pojedince, koji na kvalitetan način upravljaju resursima i poslovima koji su vam povjereni", zaključio je Nuhodžić.

Iz MUP-a su naveli da je konstatovano da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, zatim oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, a iz vazduha će, u slučaju potrebe, požare gasiti tri protivpožarna aviona Ministarstva unutrašnjih poslova i tri helikoptera Vojske Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније