Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar, objavila B.B. ]

12. 06. 2020. 14:14 >> 14:12

SOCIJALNI ŠTAND U DANILOVGADU

Paketi domaćih proizvoda za još 30 ugroženih porodica

U drugoj humanitarnoj akciji "Socijalni štand", koja je organizovana danas u Opštini Danilovgrad, obezbijeđeni su paketi domaćih proizvoda privrednika iz te opštine za još 30 porodica, koje se nalaze na evidenciji danilovgradskog Centra za socijalni rad.

Na štandovima, postavljenim na Trgu 9. decembar, korisnicima Centra za socijalni rad, uručeni su paketi sa mliječnim proizvodima, jajima, brašnom, povrćem, proizvodima za domaćinstvo i higijenu.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, kazala je da je u akciji "Socijalni štand" do sad obezbijeđena pomoć za 70 porodica.

Ona je najavila da će za dvije sedmice za oko 40 porodica ponovo biti organizovana akcija, u kojoj će, kako je kazala, oni imati priliku da dobiju veoma kvalitetne domaće proizvode.

"Raduje me što ćemo za korisnike Centra za socijalni rad, u okviru projekta "Socijalna bašta", obezbijediti zemljište za iduću godinu, priključak vode, kao i sadni materijal. Cilj nam je da korisnicima Centra za socijalni rad obezbijedimo da mogu da se bave poljoprivrednom proizvodnjom u centru grada", rekla je Kovačević.

Ona je ocijenila da je akcija vrsta humane podrške svim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe, navodeći da su se nakon epidemije koronavirusa, stekli uslovi da Opština i dalje podržava porodice koje nemaju mogućnost da priušte određene proizvode.

Direktorica Centra za socijalni rad Danilovgrad Maja Luketić, pojasnila je da su za akciju odabrali 30 višečlanih porodica, koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja, kao i staračka domaćinstva.

Gerontodomaćica u Crvenom krstu Danilovgrad Dragana Obradović, kazala je da su na štandovma zastupljeni proizvodi kao što su hleb, krofne, jaja, mliječni proizvodi, krompir i kupus.

"U paketima se nalaze proizvodi za domaćinstvo – makaroni, ulje, šećer, priniča, brašno, sredstva za higijenu. Socijalno-ugroženim ova mala, skromna pomoć mnogo znači", rekla je Obradović.

Osnivač Mljekare Lazine Milutin Đuranović, istakao je da će i u narednom periodu učestvovati u akciji, te da se nada da će se proširiti i na ostale opštine.

U akciji je učestvovala i pekara "Anđela", koja je obezbijedila krofne i hlebove. Na prošloj akciji donirali su dvije tone brašna Crvenom krstu, a kako je kazao direktor Marko Lakić, i ubuduće će izlaziti u susret Opštini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније