Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

10. 06. 2020. 16:07   >>  16:38

SIMOVIĆ NA ŽABLJAKU

Uz nove projekte za brži ekonomski razvoj

Na Žabljaku se, uz podršku Vlade, realizuju projekti za unapređenje infrastrukture i kvalitetniji život građana, posebno u ruralnim područjima i stvaraju pretpostavke za razvoj prioritetnih oblasti – turizma i poljoprivrede, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

 

On je danas, prilikom radne posjete tom gradu, zajedno sa predsjednikom Opštine, Veselinom Vukićevićem, otvorio novoizgrađeni vodovod Krš – Šaranci, kojim je vodu dobilo 40 domaćinstava.

Simović je obišao i niz lokalnih seoskih puteva koji su rekonstruisani i asfaltirani kroz Projekat razvoja ruralnih područja, u selima Dobri Nugo, Merulja, Virak i Pošćenski kraj.

„Ovo su projekti koji govore o našoj zajedničkoj odlučnosti i spremnosti da, nakon uspješnog suočavanja sa izazovima pandemije, i u narednom periodu, uspješno odgovorimo svim izazovima koji su pred nama, a to je da kreiramo i realizujemo nove projekte koji treba da budu ne samo sanacija socioekonomskih posljedica pandemije, nego i stvaranje pretpostavki za ubrzaniji ekonomski razvoj“, kazao je Simović.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, naveo da na Žabljaku i u cijeloj Crnoj Gori predstoji upravo faza kada će se realizovati što više razvojnih projekata, koji će značiti očuvanje postojećih radih mjesta, otvaranje novih, povratak Crne Gore na visoke stope ekonomskog rasta i stvaranje pretpostavki za razvoj ključnih sektora.

„Ovdje su to projekti za unapređenje turizma i poljoprivrede, koji međusobno povezani, treba da doprinesu da u narednim godinama imamo još uspješnije turističke sezone. I ovdje i u cijeloj Crnoj Gori“, poručio je Simović.

Govoreći na otvaranju vodovoda Krš – Šaranci, u koji je tokom prethodne tri godine uloženo ukupno 550 hiljada EUR, Simović je naveo da je to jedan od projekata koji ukazuje na uspjeh zajedništva Vlade, lokalne uprave i mještana, s obzirom na to da je riječ o vrlo zahtjevnom projektu i finansijski i tehnički.

Kako je rekao, riječ je o kapitalnom projektu za ovaj, inače bezvodan kraj, kojim je riješen decenijski problem stanovnika.

Vukićević je kazao da je zadovoljan realizacijom svih projekata koji se uz podršku Ministarstva realizuju na području Opštine, a danas posebno završetkom vodovoda u Šarancima.

On se zahvalio i mještanima na saradnji i istakao podršku Vojske Crne Gore i Glavnog grada koji su pomogli na realizaciji projekta, čime je investicija projektne vrijednosti 500 hiljada EUR, smanjena na oko 330 hiljada EUR.

Vukićević je saopštio da je u prethodnom periodu na Žabljaku urađeno dosta na unapređenju ruralne infrastrukture.

Simović je obišao i više novih asfaltiranih dionica seoskih puteva na području Žabljaka, finansiranih kroz Projekat razvoja ruranih područja koji realizuje Vlada u saradnji Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Prema riječima Simovića, u protekle dvije godine na području Žabljaka asfaltirano je oko pet kilometara seoskih puteva. Sa ovim projektom Vlada i Opština će nastaviti i u ovoj godini asfaltirati novih pet kilometara puteva na deset pojedinačnih dionica.

Pored toga, Simović je najavio nastavak realizacije preostalih vodoprivrednih projekata, među kojima je i izgradnja treće faze vodovoda na Njegovuđi, kao i početak gradnje vodovoda u selu Dobri Nugo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније