Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

09. 06. 2020. 16:23 >> 17:19
1

IZ BUDIMPEŠTE

Na Aerodrom Podgorica sletjeli prvi putnici

Na Aerodrom Podgorica sletio je avion iz Budimpešte sa prvim putnicima koji dolaze u Crnu Goru komercijalnim letom, dok se u večernjim satima očekuju i putnici iz Njemačke.

Avionom Wizz air-a, prvim komercijalnim letom nakon zatvaranja aviosaobraćaja uslijed epidemije Korona virusa, stiglo je 36 putnika, dok se iz Memingena večeras očekuje oko 130 putnika. 

“Veoma smo srećni što dočekujemo prve komercijalne avione; dolazak putnika mnogo znači za naše preduzeće, turizam i napredak zemlje uopšte”, kazala je PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić. 

Ona je istakla da su u ACG optimisti da će već od sredine mjeseca biti sve više vazduhoplova odnosno putnika, sudeći po najavama aviokompanija i činjenice da je Crna Gora korona fri destinacija. Istakla je i zadovoljstvo ovodom prvih letova nacionalnog avioprevoznika Montenegroairlines-a zbog prvog leta 12. Juna za Ljubljanu, nakon čega se očekuju putnici iz Franfurta, Beča, Pariza, Dizeldorfa, Hanovera..

“Ne možemo u situaciji sa kojom se suočava cijela Evropa imati isti broj letova kao prošle godine u ovo vrijeme. To je rekordna godina sa oko 2,7 miliona putnika. Na osnovu činjenice da smo ovog januara imali skoro 20 odsto više putnika nego 2019. i da je trebalo da otvorimo nekoliko sasvim novih linija, očekivali smo da 2020. bude zlatna godina za poslovanje ACG. Nažalost, situacija je zbog korona virusa drugačija, no ipak smo optimisti i svim putnicima želimo srdačnu dobrodošlicu”, kazala ja Miketić Nikolić. 

Aerodromim Podgorica je od 18. marta kada je zatvoren za komercijalni saobraćaj opslužio preko 6.000 putnika, crnogorskih državljana koji su se vraćali u našu zemlju, stranaca koji su odlazili u matičnu državu i služio je za prijem aviona koji su prevozili humanitarnu pomoć.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније