Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 06. 2020. 13:48   >>  13:45

MARKOLOVIĆ

Uspješan odgovor Bara na rizik po zdravlje građana

Opštinske službe u Baru pokazale su zavidan nivo profesionalizma tokom trajanja pandemije koronavirusa, i svojim ljudstvom i 24-oročasovnim aktivnostima potvrdile da su spremne da održavaju red i funkcionisanje grada u vremenu izrazitog rizika po zdravlje stanovništva, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini opštine Bar Aleksandar Markolović.

"Okupljene u Opštinskom Timu za zaštitu i spašavanje, nadležne službe iz svih segmenata funkcionisanja grada radile su organizovano i bez zastoja, i sprovodile neophodne mjere i preporuke NKT-a na lokalnom nivou, s manjim brojem angažovanih radnika a većim brojem aktivnosti", kazao je Markolović.

Odbornik DPS-a navodi da je obezbijeđeno redovno snabdijevanje svim neophodnim resursima, omogućen rad sa građanima bez nužnog dolaska u prostorije javnih službi, sprovođene su opsežne aktivnosti na dezinfekciji javnih površina u svim područjima opštine, koordiniran je rad na dopremanju pomoći ugroženom stanovništvu u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, uspostavljena saradnja sa privredom, i posebno, sa ustanovama zdravstvenog sistema, koje su nosile značajan dio posla u borbi protiv Kovida-19.

"Lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Opštine Raičevićem pokazala je visok stepen odgovornosti prema građanima i potvrdila da je spremna da sa uspjehom bude nosilac aktivnosti grada u nepredviđenim okolnostima i oslonac građanima u teškom vremenu", navodi se u saopštenju.

I u takvim okolnostima, kako dodaje, obezbjeđivano je nesmetano funkcionisanje grada i sugrađana, i ostvareno najbitnije - očuvano je zdravlje stanovništva.

"Sve učinjeno od strane službi, uz savjestan i odgovoran doprinos građana, već danas je omogućilo svima nama da živimo sa značajno smanjenim brojem neophodnih mjera zaštite, i da radimo na pokretanju privrednih aktivnosti i stavljanju u funkciju ovogodišnje turističke sezone. I u tom dijelu lokalna uprava dala je svoj doprinos značajnim mjerama za podsticaj privrede procijenjenih efekata blizu milion eura", kazao je Markolović.

Ovakav odnos prema čuvanju zdravlja sugrađana i upravljanja gradom, pokazana sposobnost lokalne uprave prema Markoloviću, potvrđuje da su građani napravili pravi izbor birajući svoje predstavnike na prethodnim lokalnim i parlamentarnim izborima, i pokazuje ko u društvu radi na izazivanju širenja negativnih posljedica, a ko na njihovom rješavanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније