Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 06. 2020. 08:31 >> 08:30

DPS CETINJE

Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade prioritet

Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade jedan je od prioriteta rada organa lokalne uprave Prijestonice Cetinje i biće i dalje u fokusu djelovanja Demokratske partije socijalista, navodi se u saopštenju te partije.

Podsjećaju da je glasovima skupštinske većine, lokalni parlament, u četvrtak, usvojio Odluku kojom se obavezuje Prijestonica Cetinje da u budžetu obezbijedi finansijska sredstva potrebna za nabavku udžbenika za školsku godinu 2020/2021 za prvih pet razreda osnovnog obrazovanja za učenike svih osnovnih škola na teritoriji prijestonice.

"Usvajanjem ove odluke ispunjavamo još jedno od datih obećanja. Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade jedan je od prioriteta rada organa lokalne uprave Prijestonice Cetinje i biće i dalje u fokusu djelovanja Demokratske partije socijalista. Ostajemo otvoreni da u narednom periodu iniciramo izmjenu ove odluke i nabavkom besplatnih udžbenika obuhvatimo više razreda osnovnog obrazovanja, sve do konačnog cilja - obezbjeđivanja besplatnih udžbenika za sve razrede", kazali su iz cetinjskog DPS-a.

Navode i da su u posljednje dvije godine, na seoskom području obezbijedili besplatne udžbenike za svih devet razreda, što će, kako su kazali, biti praksa i ubuduće.

"Prošle godine lokalna uprava je predložila, a Skupština Prijestonice Cetinje usvojila Odluku o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za prva tri razreda osnovnog obrazovanja. Tada smo kazali da će Prijestonica Cetinje i dalje nastaviti kontinuirano da radi na unaprjeđenju uslova školovanja, kako osnovaca, tako i srednjoškolaca i studenata, i da ostajemo otvoreni da, u skladu sa budžetskim mogućnostima i drugim izvorima prihoda, nabavkom besplatnih udžbenika, obuhvatimo više razreda osnovnog obrazovanja", dodaje se u saopštenju.

Da će ostati istrajni na tom putu govori, kažu, i činjenica da su izuzev studentskih nagrada koje su dodjeljivane studentima koji studiraju na Cetinju, proširili odluku i sa nove tri nagrade za studente čije je mjesto boravišta u Prijestonici Cetinje, a studiraju van Cetinja, kao i usvajanje odluke o formiranju Savjeta za omladinsku i obrazovnu politiku.

"Prijestonica Cetinje radi na unapređenju omladinske politike što potvrđuju i odluke koje će se naći na narednim skupštinskim zasjedanjima, kao što je odluka koja je proizvod međusobne saradnje Prijestonice Cetinje i Ministarstva sporta i mladih o ustupanju prostora za lokalni Omladinski klub koji će obezbjediti mladima mogućnost za aktivno učešće na svim poljima koja su ključna za njihov lični razvoj, kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja do informisanja i savjetovanja mladih", kazali su iz DPS-a Cetine.

Vjeruju da će u narednom periodu svi dati i pojedinačni i profesionalni doprinos i obezbjediti našoj djeci i mladima bolje i adekvatnije okruženje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније