Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2020. 16:30   >>  21:48 2

KROZ TUNEL KLISURA

Od Kolašina do Berana put kraći oko 40 kilometara

U iščekivanju završetka auto puta Bar-Boljare u kolašinskoj opštini uskoro očekuju i završetak radova na tunelu Klusura koji će putovanje od Kolašina do Berana skratiti za oko 40 kilometara. Vrijednost investicije je oko 35 miliona eura, urađeno je oko 70 odsto posla. Iz kolašinske lokalne samouprave vjeruju da će kada se završi dionica od Kolašina do berana građani svih opština koje gravitiraju toj dionici imati brojne benefite.

Kada bude završen tunel Klisura će skratiti putovanje od Kolašina do Berana za oko 40 minuta.

Tunel Klisura dug 2.800 metara najzahtjevniji je dio dionice između Kolašina i Berana. Na ovom lokalitetu izvode se brojni radovi.

“Od strane Berana se završavaju skoro svi zemljani radovi na proboju trase, dok je proboj trase od strane Kolašina već završen a ovih dana će se završiti priprema i završno asfaltitanje na likalitetu Jezerine. Sa kolašinske strane je započeta i završena obrada tunela takozvanom sekundarnom oblogom i u tom dijelu je urađeno oko 400 metara te sekundarne obloge“, kazao ej Dušan Kokić iz Uprave za saobraćaj.

Radovi su započeti prije tri godine i trebali su biti završeni, no kako objašnjava Kokić pojavile su se podzemne vode i druge nepredviđene geološke okolnosti pa je završetak projekta prolongiran.

„Vrijednost projekta je nepunih 35 miliona eura. Projekat se finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj preko Ministarstva saobraćaja i pomorstva odnosno Uprave za saobraćaj a izvođač svih radova je Sarajevska firma 'Euro asfalt'“, kazao je Kokić.

Iz kolašinske lokalne samouprave ističu da se na tom gradilištu ove godine vodi račina o ekologiji pa nije bilo zamućenja voda jer je izvođač stavio takozvane taložnike, a poštuje se i Elaborat o procjeni uticaja i Plan remedijacije životne sredine. Kolašin će, ističe, imati brojne benefite od ove dionice.

„Ono što je važno jeste da će se završetkom ovih strateški važnih državnih projekata Kolašin pozicionirati na kvalitetnijoj turističkoj i saobraćajnoj mapi i postati zasigurno značajno saobraćajno čvorište što će doprinijeti razvoju naše opštine a ujedno će obavezati našu lokalnu upravu da pametno planira i na najbolji mogući način odgovori saobraćajnim izazovima koji je čekaju u budućnosti“, kazao je potpredsjednik Opštine Kolašin Bojan Kuburović.

Iz Uprave za saobraćaj kažu da je završetak radova na toj dionici planiran za narednu godinu. 

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније