Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 06. 2020. 20:25   >>  20:21

27. JUNA

Besplatno testiranje bazične inteligencije u Kolašinu

Testiranje bazične inteligencije, u organizaciji Mensa Crne Gore, održće se u Kolašinu u subotu 27. juna sa početkom u 12 sati u prostorijama JUSMŠ „Braća Selić“.

Sredstva za testiranje obezbijedili su Mensa Crne Gore i Opština Kolašin. Testiranje će se obaviti u skladu sa mjerama NKT-a i Insituta za javno zdravlje Crne Gore.

Pravo na testiranje imaju svi kandidati koji na dan testiranja imaju navršenih 16 godina.

Rok za prijavu je do četvrtka 24. juna u 23.59 sati.

Prijava za testiranje je obavezna i podrazumijeva popunjavanje prijavnog obrazca koji se može pronaći na linku (https://mensa.me/formulari/28152).

Kako je kazao lokalni koordinator Mensa Crne Gore Balša Cvetković taj test se može raditi najviše tri puta u životu, pri čemu između dva testiranja ne smije da protekne manje od godine dana.
"Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uslovom za članstvo - rezultatom na standardizovanom IQ testu višim od 98% ukupne populacije, a to znači da je koeficijent inteligencije (IQ) veći od 130 po Vekslerovoj ili 148 po Katelovoj skali. Njega, dakle, može da položi samo 2% ukupne populacije. Mensa nema, niti izražava bilo kakvo ideološko, političko ili religijsko gledište", kazao je Cvetković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније