Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

02. 06. 2020. 17:52 >> 17:49
2

OD OTVARANJA GRANICA

U Crnu Goru preko Božaja ušlo preko 2.000 putnika

Crna Gora je stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija i spremno dočekuje turističku sezonu, poručuju iz granične policije. Od 1. juna, kada su otvorene granice, u Crnu Goru je preko graničnog prelaza Božaj ušlo više od 2.000 putnika. Za sada, kako kažu, nema dužeg zadržavanja, a propisane mjere moraju se poštovati. S druge strane, putnici su zadovoljni što nakon dugo vremena ponovo mogu doći u Crnu Goru.

Putnici koje smo zatekli jutros na granici ističu da nema zadržavanja, a u Crnu Goru su se uputili iz porodičnih razloga.

Iz sektora granične policije poručuju da su spremno dočekali otvaranje granica.. O značaju graničnog prelaza Božaj, kažu, najbolje govori statistika.

“U 2019. Godini imali smo 1.942.543 putnika a 654.683 vozila. Što se tiče uporednih podataka za prvih pet mjesci ove godine, broj putnika je manji za 46%, a broj vozila za 38%", kazao je Vasko Aković iz Sektora granične policije.

Od otvaranja granica, preko graničnog prelaza Božaj, u Crnu Goru ušla su 984 vozila, odnosno 2.170 putnika.

Aković objašnjava da nije samo na Božaju bilo frekventno, već i na ostalim graničnim prelazima, koji pripadaju regionalnom centru granične policije “Centar”.

“Da vas obavjestim da je na graničnom prelazu Ilino brdo u Crnu Goru ušlo 260 stranih državljana, preko Šćepan Polja 216, i preko graničnog prelaza Krstac, 16, kazao je Aković.

On zaključuje da će se službenici granične policije potruditi da, uz poštovanje propisanih mjera, zadržavanja prilikom prelaza budu što kraća, kako sada, tako i kada počne turistička sezona.

Srđan Čabrilo, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније